contact@ars-historica.ro

Investiții comune România-Ucraina în educație, cultură, dezvoltare economică, infrastructură, sănătate și securitatea cetățenilor

Marți dimineața, 11 februarie, la  Palatul Administrativ Maramureș a avut loc o sesiune de instruire dedicată beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul Programului Operațional Comun (POC) ”România – Ucraina 2014 – 2020”. Manifestarea a fost organizată de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BCRT) Suceava, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, fiind destinată autorităților locale, respectiv instituțiilor publice sau private din Maramureș și Satu Mare care au primit finanțare pentru acest tip de proiecte.

Pentru acest Program de finanțare, BRCT Suceava are calitatea de Secretariat Tehnic al Programului, iar Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației funcționează ca Autoritate de Management. Au fost prezenți și experți din cadrul ministerului, care oferă informații și sprijin beneficiarilor în tot ceea ce înseamnă ciclurile proiecului – de la faza de achiziții publice, eligibilitatea cheltuielilor, vizibilitatea finanțării europene și până la raportare.

Obiectivul POC este de a spori dezvoltarea economică și de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din zona vizată, prin investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate și securitatea cetățenilor din cele două țări.

Sursa: www.directmm.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *