contact@ars-historica.ro

60 de tineri din Republica Moldova şi Ucraina, ghidaţi pe calea antreprenoriatului

15 tineri din Republica Moldova au fost premiaţi pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului şi a Conferinţei de închidere a Proiectului „Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din Republica Moldova şi Ucraina au fost instruiţi în domeniul antreprenorial şi au participat la o serie de activităţi, care s-au încheiat cu prezentarea planului de afaceri şi premierea celor mai bune şi realiste idei cu impact socio – economic şi transfrontalier, potrivit unui comunicat al ODIMM.

Prezent la eveniment, Vasile Vulpe, şef direcţie politici economice şi mediul de afaceri din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, a subliniat că tinerii sunt o forţă motrice a economiei unei ţări, iar susţinerea acestora în iniţierea şi dezvoltarea afacerilor este o prioritate şi o preocupare continuă a Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

„Prin acest proiect, au fost vizate activităţi ce presupun creşterea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale a tinerilor prin aplicarea unor tehnici moderne şi inovatoare, elaborarea de planuri de afaceri realiste, promovarea şi stimularea spiritului de echipă, modalităţi variate de prezentare”, a afirmat Petru Gurgurov, director general interimar al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM)

Menţionăm că cei 60 de tineri au fost instruiţi şi ulterior ghidaţi de către 10 mentori profesionişti în a-şi elabora sau defini planuri concrete de afaceri. Tinerii beneficiari, precum şi alţi tineri dornici să lanseze şi să dezvolte o afacere, vor putea beneficia în continuare de suport pentru elaborarea planurilor de afaceri şi consultaţii prin intermediul e-PLATFORMEI, lansate în cadrul proiectului.

Participanţii la eveniment au beneficiat de informare şi materiale suplimentare privind alte instrumente de suport antreprenorial oferite în cadrul Programelor naţionale gestionate de ODIMM.

Sursa: https://www.trm.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *