contact@ars-historica.ro

A apărut volumul 2 al colecției „Ziarele românești despre Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei”, intitulat „Basarabia pe calea Unirii cu România 16 Decembrie 1917 – 8 Aprilie 1918”

A apărut cel de-al doilea volum al colecției „Ziarele românești despre Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei” realizat în cadrul proiectului editorial implementat de Asociația Ars Historica și Centrul de editare a izvoarelor istorice „Arhiva Istorică a României” de la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Volumul 2, intitulat „Basarabia pe calea Unirii cu România 16 Decembrie 1917 – 8 Aprilie 1918” are, în cele 575 pagini format B5, un număr de 447 articole selectate din presa epocii, care se referă, în majoritatea lor, la pregătirea Unirii Basarabiei cu România. Volumul conține și un studiu introductiv în limbile română și engleză, care introduce cititorul atât în istoria, cât mai ales în publicistica vremurilor respective. Indicele de nume de persoane și de locuri de la sfârșitul volumului este un instrument util cercetătorilor.

Volumul se adresează nu doar cercetătorilor, ci tuturor celor care sunt pasionați de istorie și vor să cunoască istoria Unirii din 1918.

Volumul a fost realizat de Marius Diaconescu (coordonator), Andrei Florin Sora (coordonator), Oana Avram, Matei Breazu, Paul Chirica, Ruxandra Dima, Elena Lungoci, Andrei Oprea, Mădălina Oprea, Dragoș Sucioaia, Diana Tița și Marian Vișan.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *