contact@ars-historica.ro

Alegeri în Republica Moldova: Cine a câștigat în marile orașe

Marile municipii din Republica Moldova au fost împărţite, la alegerile locale desfăşurate duminică, între principalele formaţiuni politice din această ţară şi independenţi, relatează Agerpres.

La Chişinău, candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a obţinut cele mai voturi, 40,16%, însă urmează să îl întâlnească în turul al doilea al alegerilor locale, de pe 3 noiembrie, pe candidatul Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, care a fost votat de 31,09% dintre alegători.

În Bălţi, al doilea cel mai mare municipiu din Republica Moldova, candidatul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, s-a impus categoric din primul tur. Acesta a fost susţinut de 61,93% dintre alegători, impunându-se în faţa candidatului PSRM, Alexandr Nesterovschi, care s-a clasat al doilea cu 16,21%.

La Cahul, candidatul independent Nicolae Dandiş a câştigat din primul tur cu 81,95% din voturi, candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, situându-se pe poziţia a doua cu 11,62%.

În municipiul Comrat, socialistul Serghei Anastasov a fost ales din primul tur cu 94,58% din voturi, iar pe locul al doilea s-a poziţionat candidatul Partidului Politic Şor, Galina Chireacova, cu 5,42%.

În acelaşi timp, în municipiul Orhei, candidatul Partidului Politic Şor, Pavel Verejeanu, a fost declarat câştigător cu 80,03% din voturile alegătorilor, pe locul al doilea clasându-se candidatul Blocului ACUM (DA şi PAS), Tatiana Pănuţă, cu 7.69%.

Sursa: https://www.digi24.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *