contact@ars-historica.ro

Alegeri în Ucraina: Vladimir Zelensky a anunţat că dezbaterea finală cu Petro Poroşenko va avea loc în data de 19 aprilie

Candidatul la preşedinţia Ucrainei, actorul de comedie Vladimir Zelensky, a declarat luni că va avea în 19 aprilie dezbaterea finală cu Petro Poroşenko, actual preşedinte şi contracandidatul său pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează agenţia de presă EFE.

“În 19 aprilie voi avea o dezbatere cu Poroşenko pe Stadionul Olimpic din Kiev, cu condiţia să-i pot pune orice fel de întrebări”, a declarat Zelensky într-o înregistare video postată pe Telegram.

Anterior, Poroşenko a declarat că ar dori să aibă o dezbatere cu Zelenski în data de 14 aprilie.

Liderul fracţiunii parlamentare “Blocul lui Petro Poroşenko”, Artur Gherasimov, a declarat luni că “Petro Poroşenko speră să aibă o dezbatere cu Zelenski (…) atât în 14, cât şi în 19 aprilie”.

Potrivit legislaţiei ucrainene, dezbaterile între candidaţi sunt transmise în direct la televiziune şi trebuie să fie organizate în ultima vineri înainte de ziua votului.

Totuşi, Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a atenţionat că formatul propus este mai mult un act de campanie decât o dezbatere electorală oficială.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acceptat joia trecută provocarea lansată de contracandidatul său în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Volodimir Zelenski, care i-a propus ca dezbaterea lor finală de dinaintea scrutinului să se desfăşoare pe cel mai mare stadion al ţării, Stadionul Olimpic din Kiev, cu o capacitate de 70.000 de spectatori.

De asemenea, Zelenski i-a cerut lui Poroşenko să se supună unor teste antidrog şi de alcoolemie. Ambii candidaţi au dat vinerea trecută astfel de probe, care au arătat rezultate negative.

Duminica trecută, Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a convocat oficial pentru data de 21 aprilie cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, scrie agerpres.ro.

Sursa: unimedia.info

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *