contact@ars-historica.ro

Ambasadorul Daniel Ioniță, despre relația cu R. Moldova: România este un partener sincer, ajută când este cazul și spune lucrurilor pe nume când simte

România este un partener sincer, ajută când este cazul și spune lucrurilor pe nume când simte. Declarația a fost făcut de Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, care a adăugat că toate aceste semnale sunt făcute cu mare dragoste față de cetățenii R. Moldova și în beneficiul lor. 

România este un partener sincer al Republicii Moldova și ajută când este cazul. În același timp, România spune lucrurilor pe nume când simte că anumite aspecte pot fi îmbunătățite pentru a impulsiona autoritățile Republicii Moldova să ia acele decizii înțelepte pentru a ne oferi muniția necesară ca noi, la Bruxelles, să putem fi avocații și partenerii strategici ai Chișinăului”, a declarat Daniel Ioniță pentru TVR Moldova.

Totodată, ambasadorul a subliniat că România nu vrea să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.

Sunt convins că anumite luări de poziții ale noastre deranjează în anumite cancelarii străine, dar și în birouri din Republica Moldova. Toate aceste semnale și luări de poziții noi le facem cu mare dragoste față de cetățenii Republicii Moldova și în beneficiul lor”, a punctat sursa.

Amintim că un convoi format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, a ajuns în R. Moldova, joi, 7 mai 2020. S-a întâmplat, la o săptămână, după ce Bucureștiul a trimis aici și 42 de medici care să trateze bolnavii de COVID-19.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *