contact@ars-historica.ro

Ambasadorul Daniel Ioniță: MAI din România va continua să acorde sprijin și să se implice în reformele implementate la nivelul ministerului omolog din R. Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat cu un mesaj de salut la ceremonia de deschidere a Cursului de formare în domeniul managementului pentru cadrele MAI, la sediul Academiei de Administrare Publică a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, citat de „Radio Chișinău”, Daniel Ioniță a remarcat interesul manifestat de cadrele MAI de a participa la astfel de forme de pregătire profesională, exprimându-și convingerea că activitatea didactică se va derula potrivit celor mai bune practici ale UE și internaționale, iar cunoștințele dobândite la acest curs vor fi de un real folos în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de către toți participanții, în calitatea lor de conducători ai diferitelor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, diplomatul a dat asigurări că Ministerul Afacerilor Interne din România va continua să acorde sprijin și să se implice nemijlocit în reformele aflate în curs de implementare la nivelul ministerului omolog din Republica Moldova, în vederea alinierii la standardele europene în materie. Și acest curs se înscrie în eforturile continue de instruire a personalului MAI al Republicii Moldova susținute plenar de România și se desfășoară în baza prevederilor Protocolului de Cooperare dintre MAI din România și MAI al Republicii Moldova în domeniul formării profesionale, a adăugat diplomatul.

În final, Ambasadorul român a reiterat angajamentul României de a susține cu fermitate, la toate nivelele, parcursul european al Republicii Moldova.

Sursa: www.ziarulnational.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *