contact@ars-historica.ro

Ambasadorul României în Ucraina, vizită la o universitate din Cernăuți

Ambasadorul României în Ucraina Cristian, Leon Țurcanu, împreună cu Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, au efectuat marți o vizită de lucru la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, potrivit unei postări pe Facebook a paginii Catedra Română și Clasică.

Programul vizitei a cuprins o întâlnire cu rectorul Universității „Iurii Fedkovici”, Roman Petrișin, și Șefa Catedrei de Filologie Română și Clasică, Cristinia Paladian. Aceștia au discutat despre situația Catedrei de Filologie Română și Clasică, dificultățile legate de admitere la specialitatea „Limba și literatura română”, precum și despre mobilitatea studenților și cadrelor didactice, colaborarea cu Universitățile din România și obținerea diplomelor duble.

Ambasadorul Cristian Leon Țurcanu a accentuat că existența Catedrei de Filologie Română în cadrul Universității din Cernăuți este un fapt simbolic și a împărtășit încrederea că studierea limbii române în învățământul filologic universitar va consolida relațiile științifice și culturale între Ucraina și România.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *