contact@ars-historica.ro

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță: Expertiza Lituaniei, României și Finlandei s-a bucurat de o înaltă apreciere în ceea ce privește contracararea flagelului corupției în Republica Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat, joi, cu un mesaj de salut la Conferinţa de finalizare a proiectului de twinning „Sprijin pentru Întărirea Capacității Operaţionale a Agenţiilor de Aplicare a Legii din Republica Moldova în Domeniul Investigării Infracţiunilor de Corupţie”, proiect implementat cu sprijinul instituțiilor specializate din Lituania, Finlanda și România, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Proiectul, implementat în parteneriat cu instituții din Lituania, România și Finland, a avut ca scop întărirea capacităților instituționale ale Centrului Național Anticorupție (CNA), Procuraturii Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne (Serviciul Protecție Internă și Anticorupție și Inspectoratul General al Poliției), precum și Serviciului Vamal.

În discursul său, ambasadorul român și-a exprimat convingerea că expertiza Lituaniei, României și Finlandei s-a bucurat de o înaltă apreciere în ceea ce privește contracararea flagelului corupției, atât pe partea de prevenire, cât și pe cea de combatere efectivă.

,,Exemplul României a demonstrat că, fără o voință politică fermă, progresele înregistrate în etapa de început, din păcate, pot fi reversibile, existând riscul unor manipulări politice ale eforturilor de luptă împotriva corupției, sau aplicării selective a mecanismelor judiciare. Pentru evitarea unor astfel de situații se impune mobilizarea tuturor instituțiilor statului și ale forțelor politice din Republica Moldova. Totodată, este vitală asigurarea resurselor umane, logistice și financiare suficiente pentru amplul proces de reformă demarat în Republica Moldova, în sectorul anticorupţie”, a afirmat ambasadorul Daniel Ioniță.

Aceasta a mai adăugat că România va rămâne, în continuare, un partener serios şi un susţinător ferm al parcursului european al Republicii Moldova.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *