contact@ars-historica.ro

Antreprenorii din Moldova poartă discuții cu potențiali parteneri americani veniți la Chișinău

Republica Moldova este gata să analizeze cu atenție orice proiect de investiții din partea comunității de afaceri americane, iar Guvernul va oferi tot sprijinul și asistența necesară.

Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în deschiderea Forumului Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, care se desfășoară timp de două zile la Chișinău, scrie IPN. Ministrul crede că în aceste două zile, atât comunitatea de afaceri americană, cât și antreprenorii din Moldova, vor reuși să stabilească parteneriate, să facă schimb de experiență și să se inspire din istoriile de succes.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, s-a declarat mândru de reputația companiilor din SUA la capitolul calitate, siguranță și inovație. „Doresc ca antreprenorii din SUA să joace un rol mai important în economia Moldovei, atât prin investiții care să creeze locuri de muncă, cât și prin furnizarea echipamentului de ultimă generație, care poate ajuta companiile din Moldova să devină mai eficiente și mai competitive”, a spus ambasadorul.

În prima zi a Forumului, autoritățile de resort au prezentat cele mai importante sectoare în care pot investi antreprenorii americani. Cele 16 companii din Statele Unite ale Americii, care participă la eveniment, sunt interesate să stabilească parteneriate cu companii din Moldova în domenii precum infrastructură, industrie, energetică, TIC, turism, agro-business etc. Vineri, în cea de-a doua zi a evenimentului, va avea loc sesiunea de B2B, în cadrul căreia, companiile autohtone vor putea stabili contacte directe cu partenerii din SUA.

În Republica Moldova își desfășoară activitatea 398 de întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 517 milioane de lei. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 7 printre țările partenere ale Republicii Moldovei.

Sursa: www.evzmd.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *