contact@ars-historica.ro

Aureliu Ciocoi a fost prezentat în calitate de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

10 noiembrie 2020, Chișinău – Prim-ministrul Ion Chicu l-a prezentat pe ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui eveniment la sediul MAEIE cu participarea angajaților aparatului central al ministerului. În discursul de prezentare, premierul a mulțumit pentru activitatea ministrului Oleg Țulea, care urmează, în timpul apropiat să preia șefia misiunii diplomatice de la Budapesta.

Referindu-se la noul ministru de externe, oficialul a declarat: „Sunt sigur că veți asigura tot ce ține de politica externă a Republicii Moldova, așa cum își dorește poporul țării. Sarcina primordială este organizarea conformă a votului în străinătate. Știu foarte bine ce dificultăți au fost întâmpinate în turul I de scrutin. Sarcina trasată este ca fiecare cetățean care dorește să-și exercite dreptul de vot să aibă această posibilitate.”

La rândul său, Aureliu Ciocoi, care anterior a deținut funcția de ministru în perioada noiembrie 2019 – martie 2020, a punctat că în colaborare cu instituțiile serviciului diplomatic va realiza obiectivele de politică externă propuse în programul de activitate al Guvernului.

Menționăm că noii membri ai Cabinetului de miniştri au depus jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Reşedinţa de Stat pe data de 9 noiembrie curent.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *