contact@ars-historica.ro

Banca Mondială sprijină interconectarea R. Moldova la reţeaua europeană de energie electrică prin România

Republica Moldova va beneficia de un împrumut în sumă de 70 milioane de dolari pentru Proiectul de dezvoltare a sistemului energetic. Creditul a fost aprobat miercuri, de către Consiliul Directorilor executivi al Băncii Mondiale.

Potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale, proiectul va consolida capacitatea şi fiabilitatea distribuţiei locale a energiei în Moldova şi va sprijini interconectarea sistemului de energie electrică a ţării la reţeaua europeană de energie electrică prin România.

„Aceasta va fi vital pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu energie electrică din Moldova, ceea ce va permite o aprovizionare cu energie electrică la preţuri competitive şi transparente”, susţin reprezentanţii instituţiei.

Astfel, proiectul va finanţa construcţia unei linii aeriene noi de tensiune înaltă de 400 kV între Vulcăneşti, în sudul R. Moldova, şi Chişinău, modernizarea şi extinderea substaţiilor din Chişinău şi Vulcăneşti, precum şi consolidarea sistemului de transmitere şi contorizare a energiei.

Proiectul face parte dintr-un parteneriat mai larg cu Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Sursa: http://epochtimes-romania.com

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *