contact@ars-historica.ro

Președintele raionului Dondușeni a întreprins o vizită în România

Președintele raionului Dondușeni, Vadim Lesnic, a participat la o ședință a membrilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în România, informează Provincial. 

Potrivit consiliului raional Dondușeni, lucrările ședinței au avut loc la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, România.

„În perioada lucrărilor ședinței membrilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru în România am avut plăcerea deosebită să comunic cu Dnul Maricel Popa – Președintele Consiliului Județean Iași, Dnul Dumitru Buzatu – Președintele Consiliului Județean Vaslui și Dnul Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, care a fost și gazda. Deschiderea colegilor din județele Vaslui, Iași și Bistrița de a susține dezvoltarea socială a localităților raionului Dondușeni este încurajatoare. Am convenit să trecem la examinarea cazurilor concrete”, a comunicat Lesnic.

În același timp, președintele raionului s-a referit și la alte detalii. „În perioada următoare vom selecta câteva obiective din domeniul educației, care încă nu sunt incluse în programele naționale, și le vom discuta cu conducerea județelor din România. Acțiuni pentru intensificarea colaborării cu județele Iași, Vaslui și Bistrița Năsăud, și valorificarea intențiilor de susținere anunțate de Domnii Președinți a Consiliilor Județene, vor fi planificate pentru următoarele luni. Aparatul Consiliului Raional Dondușeni va informa publicul despre acțiuni și progrese”, a adăugat el.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) reprezintă o platformă de interconectare a administraţiilor publice din România şi Republica Moldova. Această interconectare se produce pe toate dimensiunile: economică, socială, culturală, academică etc. Este de menţionat, că membrii Euroregiunii Siret-Prut-Nistru sunt: Consiliul Judeţean Iaşi, Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, din România, 29 de Consilii raionale din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălţi, şi Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia.

Sursa: http://provincial.md/

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *