contact@ars-historica.ro

Cărțile de pe ambele maluri ale Prutului s-au întâlnit la Chișinău. Guvernele de la București și Chișinău reprezentate la deschidere

Festivalului internațional Bookfest s-a deschis la ,,Moldexpo”, pentru iubitorii de carte. Salonul va fi deschis la Chișinău până pe 2 septembrie, relatează Alina Rusu pentru Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Ajunsă deja la cea de-a patra ediție, acest festival al cărții reunește circa 50 dintre cele mai importante edituri din Republica Moldova și România, propunându-le vizitatorilor cărți din cele mai variate colecții, atât pentru adulți cât și pentru copii. Toate, potrivit organizatorilor, vor putea fi procurate la prețuri mult mai mici decât în librării. Vor avea loc diferite evenimente: lansări de carte, discuții, saloane muzicale, întâlniri cu scriitori de pe ambele maluri ale Prutului. Vizitatorii au început deja să studieze cu atenție titlurile propuse, rafturile frumos amenajate.

Secretarul de stat Victor Alexeev a participat miercuri, 28 august 2019, la deschiderea oficială a Salonului Internațional de Carte Bookfest, de la Chișinău. Alături de ministrul educației și culturii din Republica Moldova, doamna Liliana Nicolaescu-Onofrei, de Sergiu Nistor, consilier al Președintelui României, și de Andrei Novac, directorul Centrului Național al Cărții din ICR, oficialul MRP a tăiat panglica care a marcat simbolic inaugurarea celei de a patra ediții Bookfest.

„Mă simt onorat să reprezint Ministerul pentru Românii de Pretutindeni la Bookfest 2019, mai ales că în acest an, am adus cu noi o mică parte din speranțele și visurile copiilor români aflați peste hotare, dar care au ținut să ne arate ce înseamnă România pentru ei prin intermediul artelor plastice. Am adus la Bookfest tablouri pictate de copiii și tinerii care au participat la Programul de tabere „ARC”. Mai mult, avem plăcerea de a vedea cum proiectele finanțate de MRP prind viață și ne bucurăm să participăm la lansarea hărții interactive România – țara mea de dor, un proiect al Asociației Syllabus”, a subliniat secretarul de stat Alexeev.

Salonului Internațional de Carte Bookfest reunește în perioada 28 august – 1 septembrie personalități de renume de pe scena literară din România și Republica Moldova, precum și edituri de prestigiu de pe ambele maluri ale Prutului. Această ediție este specială prin faptul că se suprapune cu Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august. În onoarea acestei zile, la standuri sunt disponibile peste 50.000 de cărți aduse din România, iar noutatea din acest an a Bookfest constă în deschiderea primului magazin de cărți, al celui mai mare lanț de librării din România, în parteneriat cu Editura Prut, sub deviza „Cărturești și la Chișinău”.

În cadrul festivalului va fi lansată Campania „Salvează lumea donând o carte”. Intrarea este liberă la toate evenimentele ce vor avea loc pe durata acestuia.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *