contact@ars-historica.ro

CCI a RM a participat la Conferința ”Skills for Jobs”

Miercuri, 15 mai 2019, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldovaa Sergiu Harea a participat la Conferința ”Skills for Jobs” (Competențe pentru locuri de muncă), organizată de Banca Mondială.

În cadrul panelului 5 ”Cum pot competențele extinde oportunitățile de angajare ale cetățenilor moldoveni?”, au fost organizate discuții privind politicile naționale de conectare a dezvoltării competențelor la nevoile pieței muncii și a cooperării cu sectorul privat. În acest context, Sergiu Harea a vorbit despre oportunitățile pe care le oferă instituția camerală mediului de afaceri, pentru a contribui la creșterea numărului de angajați și dezvoltarea domeniului socio-economic al Republicii Moldova.

”CCI a RM organizează ședințe ale grupului de lucru GL 6 “Dezvoltarea pieței muncii” al Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, în cadrul cărora sunt discutate subiecte privind legea uceniciei; dezvoltarea pieței muncii etc. De asemenea, Camera este promotorul Învățământului Dual, astfel, pe 16 mai curent, va fi organizat un workshop- „Dezvoltarea resurselor umane proprii prin prisma învățământului dual. Istorii de succes”, cu suportul Agenției de Cooperare a Germaniei (GIZ) și Asociația Elvețiană pentru Dezvoltarea și Cooperare (SDC). În cadrul evenimentului vor participa companiile ce urmează să implementeze acest sistem de învățământ, din luna septembrie 2019. Totodată, întreprinderile care sunt antrenate în sistem dual își vor prezenta rezultatele”, a mai spus președintele CCI a RM.

În cadrul evenimentului au participat și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai universităților din țară etc.

Sursa: https://chamber.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *