contact@ars-historica.ro

CCI a RM intensifică relațiile de cooperare cu Camera din România

Marți, 7  mai 2019, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea a avut o întrevedere de lucru cu Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

În cadrul întâlnirii, cei doi omologi au discutat despre oportunitățile cooperării intercamerale și necesitatea unificării eforturilor comune pentru a crea un mediu favorabil agenților economici din cele două state.

Sergiu Harea a declarat că CCI a RM împreună cu mediul de afaceri autohton, sunt deschiși pentru a reveni pe piața din România ori de câte ori este nevoie. ”Pentru noi este o onoare să știm că produsele moldovenești sunt acceptate și chiar solicitate pe piața română și vom continua să cucerim această piață, fiindcă Republica Moldova are produse de calitate înaltă, la prețuri accesibile”.

Mihai Daraban a apreciat evenimentele expoziționale cu care Repubica Moldova a cucerit piața din România, menționând că Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” trebuie să ajungă și la consumatorii nu doar din Iași, Brașov, Prahova, unde evenimentul devine o tradiție, ci și în alte regiuni ale țării. De asemenea, președintele CCIR a mai spus că mediul de afaceri din cele două state ar putea participa în comun, în cadrul unor misiuni economice organizate peste hotarele celor două țări

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii celor doi președinți de Camere a fost și organizarea FORUMULUI TRILATERAL DE AFACERI REPUBLICA MOLDOVA-ROMÂNIA-UCRAINA, care se va desfășura la Chișinău, la data de 30 mai 2019.

Potrivit organizatorilor, evenimetul va întruni agenți economici din cele 3 state. Forumul va fi urmat și de întrevederi multilaterale.

Sursa: chamber.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *