contact@ars-historica.ro

Cele mai noi informații despre gazoductul Ungheni-Chișinău

Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, a declarat că lucrările gazoductului Ungheni-Chişinău urmează a fi executate în termenii stabiliți. 

„Acționăm pentru realizarea la timp a proiectelor strategice, în special, a celor care vizează interconectarea Republicii Moldova la spațiul european. Sper că în acest an (n.r. va fi dat în exploatare), obiectivul nostru este să respectăm termenele angajate, evident au fost şi vor mai fi întârzieri care sunt datorate situaţiei excepţionale în care ne aflăm şi care nu au fost prevăzute de nimeni când au fost asumate aceste termene”, a menţionat Daniel Ioniță pentru TVR Moldova.

Diplomatul a salutat decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale care a autorizat accesul lucătorilor din România şi din Ucraina la şantierul aferent gazoductului Ungheni-Chişinău pe perioada instituirii stării de urgenţă în Republica Moldova.

Ultima decizie a autorităţilor de la Chişinău ne bucură şi mă determină pe mine să sper că lucrurările se vor derula pe viitor. Aş dori să salut cu acest prilej măsurile luate de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale care a autorizat accesul lucătorilor din România şi din Ucraina la şantierul aferent gazoductului Ungheni-Chişinău. Lucrările au ajuns la faza la care ai nevoie de muncitori specialişti pe anumite tronsoane, această autorizare va permite continuarea acestui proiect strategic, ce este unul de interes nu doar pentru Republica Moldova, dar şi pentru regiune în ansamblu”, a remarcat ambasadorul României la Chişinău.

Daniel Ioniță a subliniat că România rămâne consecventă politicii sale, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor R. Moldova. Totodată, oficialul a mai adăugat că România va continua să susţină, fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova şi încurajează autoritățile de la Chişinău să continue reformele necesare.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *