contact@ars-historica.ro

Cetățenii Moldovei, invitați să participe la un sondaj online: „Cum percepeți relațiile cu UE?”

Un sondaj online de opinie privind impactul cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană (UE) a fost lansat în presă și pe paginile web ale mai multor organizații ale societății civile și instituții de stat. Sondajul este realizat la comanda Comisiei Europene, prin intermediul Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR).

Sondajul online este desfășurat în contextul unei evaluări mai largi a cooperării Uniunii Europene cu Republica Moldova în perioada anilor 2014-2020.

Obiectivele cheie ale evaluării sunt: determinarea gradului de performanță a sprijinului oferit de UE Republicii Moldova, evaluarea coerenței, complementarității și coordonării intervențiilor finanțate de UE prin diferite programe, elaborarea recomandărilor pentru viitoarele programe și politici, în următorul Cadru Financiar Multianual și în contextul propunerii Comisiei Europene pentru Instrumentul de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională.

Sondajul online, ca parte a evaluării respective, se axează pe experiența cetățenilor Republicii Moldova în privința cooperării cu UE și percepția lor despre evoluția acesteia în perioada anilor 2014-2020. Participanții sunt invitați să răspundă la întrebări despre economie, calitatea serviciilor publice, justiție, impactul activității Uniunii Europene în Republica Moldova și alte domenii susținute de către UE. Răspunsurile participanților sunt  anonime.    

Invităm cetățenii să participe la acest sondaj online și, în acest fel, să contribuie la o mai bună cooperare dintre Republica Moldova și UE în viitor.

Sondajul online poate fi accesat și completat în limbile română și/sau rusă pe bannere găzduite de paginile web ale următoarelor instituții de presă: www.agora.md, www.diez.md, www.esp.md, www.newsmaker.md, www.nokta.md, www.point.md, www.stiri.md, www.unimedia.md.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene www.mfa.gov.md, Ministerul Finanțelor www.mf.gov.md, Camera de Comerț și Industrie www.chamber.md, precum și paginile web ale mai multor organizații marcante ale societății civile din Republica Moldova găzduiesc sondajul online. Astfel, acesta poate fi accesat și pe www.ape.md, www.dezvolt.md, www.eef.md, www.erasmusplus.md, www.ipre.md, www.procore.md, www.promolex.md, www.viitorul.org. În următoarele zile lista paginilor web de pe care va putea fi completat sondajul online va fi extinsă.

Evaluarea respectivă este realizată de compania „Landell Mills”, una dintre cele mai importante firme internaționale de consultanță în dezvoltare.

Sursa: https://bani.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *