contact@ars-historica.ro

Consilierul Prezidențial pentru politică externă, vizită de lucru la Chișinău

Consilierul Prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua vineri o vizită de lucru la Chișinău, în contextul crizei politice din țara vecină, informează Adimistrația Prezidențială.

Delegația condusă de Aurescu, din care fac parte și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, va avea întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova.

“În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie, va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european. România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, mai arată sursa citată.

Sursa: www.euractiv.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *