contact@ars-historica.ro

Consulul general al României la Cernăuți: „România va continua să susțină necondiționat procesele de integrare europeană ale Ucrainei”

În data de 16 mai 2019 la Cernăuți s-a desfășurat o masă rotundă dedicată proceselor de integrare europeană din Ucraina și relațiilor cu UE. Experți, diplomați și funcționari publici au discutat despre proiectele care pot fi realizate în Ucraina prin intermediul Parteneriatului Estic al UE – informează Agenția BucPress.

La evenimentul moderat de politologii Serghei Hakman și Anatoli Kruglașov, a participat și consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, alături de ministrul consilier Ionel Ivan. De asemenea, a fost prezent la discuții și consulul onorific al Austriei la Cernăuți, Serghei Osaciuk.

Consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a comunicat că Ucraina pe parcursul său european trebuie să implementeze Acordul de asociere, Kievul având nevoie de susținerea statelor europene. Ea spus că România va continua să susțină necondiționat procesele de integrare europeană ale Ucrainei, referindu-se la apropierea Kievului de normele și standardele europene.

Masa rotundă „Progresul european al Ucrainei: de la acordul de asociere până la integrarea completă” a fost organizată de Administrația Regională de Stat Cernăuți, Centrul regional de perfecționare a funcționarilor publici și Institutul de Integrare Europeană și studii regionale din cadrul Universității Naționale din Cernăuți.

Sursa: https://www.bucpress.eu

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *