contact@ars-historica.ro

Cooperarea dintre România și Republica Moldova în domeniul apărării, discutată la Chișinău

Alexandru Pînzari, ministrul Apărării de la Chișinău a avut astăzi, o întrevedere cu Daniel Ioniță ambasadorul României în R. Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală pe dimensiunea de apărare și despre asistența acordată în acest sens de România.

Părțile s-au referit la contribuția României în procesul de instruire și pregătire a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de profil de peste Prut şi în cadrul exerciţiilor militare bilaterale şi multinaţionale. Totodată, discuțiile s-au axat și pe activitatea Comisiei mixte din R. Moldova și România în domeniul apărării și necesitatea continuării activităţii acesteia în contextul dezvoltării şi consolidării relaţiilor de cooperare în domeniu.

Totodată, Alexandru Pînzari, ministrul Apărării de la Chișinău a apreciat sprijinul oferit de România în combaterea pandemiei prin detașarea în Republica Moldova a medicilor militari și civili în suportul medicilor de aici, precum și prin donația de materiale medicale în valoare de 3,5 milioane euro pentru instituțiile specializate din republică, inclusiv Spitalul Clinic Militar Central.

Părțile și-au exprimat regretul că au fost suspendate activitățile comune pe o perioadă nedeterminată în contextul răspândirii noului coronavirus.

La finalul întrevederii, ministrul Apărării de la Chișinău și ambasadorul României în R. Moldova au convenit asupra reluării proiectelor bilaterale odată cu ameliorarea situației epidemiologice, dar și asupra continuării cooperării pe domenii de interes comun.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *