contact@ars-historica.ro

Cooperarea moldo-niponă în cadrul organizațiilor internaționale a fost subiectul discuției între secretarului de stat Gheorghe Leucă și ambasadorul Japoniei Katayama Yoshihiro

1 septembrie, Chișinău – Secretarul de stat Gheorghe Leucă l-a primit în audiență pe ambasadorul Japoniei la Chișinău Katayama Yoshihiro. În cadrul întrevederii au fost abordate temele de actualitate în formatul multilateral de colaborare, inclusiv în cadrul ONU.

Având în vedere interesele comune ale ambelor state, oficialii au evocat nivelul înalt al cooperării moldo-nipone în plan multilateral și au constatat viziuni similare cu privire la cele mai importante teme de cooperare regională.

Diplomații au agreat continuarea discuțiilor în cadrul organismelor internaționale, inclusiv în contextul pregătirii delegațiilor naționale pentru segmentul la nivel înalt al celei de a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la New York la sfârșitul lunii septembrie curent, precum și pe parcursul sesiunii ordinare din acest an.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *