contact@ars-historica.ro

Corelarea Priorităților Parteneriatului Estic post-2020 și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă discutată la Bruxelles

Pe 17 februarie 2020 Misiunea Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană a organizat împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) o cină dedicată corelării Priorităților Parteneriatului Estic (PaE) pentru perioada de după 2020 și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. La eveniment au luat parte reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor PaE pe lîngă UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina), Parlamentului European, Comisiei Europene și Serviciului european de acțiune externă.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul consultărilor pe marginea viitorului PaE demarate în anul 2019 și urmează să aibă ca finalitate noul set de priorități, care vor succeda 20 de Obiective ale PaE pentru anul 2020. Prioritățile PaE pentru perioada de după 2020 se preconizează să fie prezentate pentru aprobare următorului Summit al PaE, planificat pentru iunie 2020.

Discuția a avut la bază raportul PNUD „PaE și Agenda 2030 de dezvoltare durabilă: căi spre transformare”. Printre subiectele tematice abordate s-au regăsit economia „verde”, buna guvernanță și consolidarea rezilienței.

Sursa: https://mrmue.mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *