contact@ars-historica.ro

Cum percep moldovenii Uniunea Europeană. Ce arată datele unui sondaj

65% dintre cetățenii R. Moldova au încredere în Uniunea Europeană, 85% sunt conștienți de sprijinul financiar din partea UE, dintre care 53% consideră că sprijinul este eficient. Sunt câteva date ale unui sondaj, realizat în cadrul proiectului „Vecinii UE Est”.

Potrivit cercetării, 68% din moldoveni consideră că relațiile cu Uniunea Europeană sunt bune, iar mai mult de jumătate dintre cetățeni, au o imagine pozitivă despre UE, în timp ce 33% au o imagine neutră despre aceasta și numai 10% au o imagine negativă.

Sondajul relevă că prosperitate economică (82%), drepturile omului (79%) și libertatea de exprimare (78%) sunt valorile pe care moldovenii le asociază cel mai mult cu Uniunea Europeană.

Întrebați dacă Uniunea Europeană oferă sprijin financiar R. Moldova, 85% din respondenți au răspuns afirmativ, iar 53% spun că sprijinul a fost eficient.

Proiectul Vecinii UE Est, în colaborare cu ACT LLC, desfășoară anual sondaje de opinie în cele șase țări ale Parteneriatului Estic al UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina). În Republica Moldova au fost intervievate 1000 de persoane prin intermediul interviurilor față-n-față.

Sursa: https://agora.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *