contact@ars-historica.ro

Cum vor vota cetățenii români din Basarabia?

Ambasada României la Chișinău anunță că având în vedere situația specială generată de pandemia de COVID-19 și de măsurile sanitare restrictive adoptate în Republica Moldova, la alegerile pentru Parlamentul României se va putea vota pe durata a două zile, sâmbătă 5 decembrie 2020 și duminică 6 decembrie 2020, începând cu ora locală 7.00 până la ora locală 21.00, transmite Romanian Global News.

De asemenea, dacă la ora 21.00 mai sunt alegători în secție sau la rând în afara sediului secției de votare, acestora li se va permite votarea până la ora 23.59.
„Reiterăm că în contextul menționat votul prin corespondență reprezintă soluția sigură și simplă pentru alegerile parlamentare organizate în perioada pandemiei. În acest sens, a fost prelungită perioada de înregistrare a alegătorilor din străinătate pentru a vota prin corespondență, pentru a da posibilitatea cât mai multor cetățeni români din străinătate să își exercite dreptul de vot în condiții de siguranță. Astfel, termenul limită până la care aceștia pot opta să voteze prin corespondență este ziua de 22 octombrie 2020, ora 23:59, ora României”, se arată într-un mesaj al misiunii diplomatice.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *