contact@ars-historica.ro

Daniel Magdu, noul președinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia

În data de 14 august 2019 au avut loc alegerile pentru desemnarea noului presedinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia. Cu aceasta ocazie, Daniel Magdu a fost ales de presedintele CNMNR, transmite corespondentul Romanian Global News.

Daniel Magdu, care in prealabil a fost Presedintele Executivului CNMNR, estede profesie este economist, actualmente conducând departamentul de economie al Primariei Covacita.

Cu o experienta profesionala bogată, Magdu lucrează în una dintre cele mai dinamice municipalitat din Serbia, angajat pe problemele de dezvoltare si consultanta IMM-urilor. A urmarit grant-urilor din tara si strainatate, comunicarea cu ONG-uri si institutii din tara si strainatate, managmentul ciclului de proiect (IPA,USAID,CE,GTZ,ministere RS, ministere si fonduri provinciale), promovarea potențialului local, planificarea strategica a municipalitati pe termen lung, elaborarea materialului promo pentru atragerea investitiilor si promovarea turismului, participarea in cooperari internationale, inclusiv cu Romania.

În 2011 Daniel Magdu a fost ales vicepresedinte Comunitatii Romanilor din Serbia, principala si cea mai reprezentativa organizatie a romanilor din Voivodina, iar din 2015 este presedintele CRS.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *