contact@ars-historica.ro

Dezbaterea electorală de la alegerile prezidențiale din Ucraina, pe Stadionul Olimpic din Kiev: Poroșenko și Zelenski vor da bătălia finală în fața a 70.000 de oameni

Dezbaterea electorală dintre combatanții din turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Ucraina va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev, care are o capacitate de 70.000 de locuri, după ce Petro Poroșenko, actualul președinte, a acceptat provocarea lansată de „challenger-ul” Vladimir Zelenski, potrivit bucpress.eu.

„Regulile dezbaterii sunt formulate de legea privind alegerile prezidențiale, va rog s-o citiți. Aceasta poate apărea pe postul televiziunii publice, cu difuzare pe toate canalele de televiziune, pentru zeci de milioane de oameni. Acestea sunt reguli deja stabilite. (n.r. – Dacă vor) pe stadion, stadion atunci să fie. Vă aștept, Vladimir Aleksandrovici (n.r – Zelenski)”, a spus Poroșenko, pe pagina sa de Facebook, citat de Pagina de Rusia.

Comisia Electorală Centrală de la Kiev a anunțat rezultatele finale primului tur din scrutinul prezidențial de la Kiev, care a avut loc duminică, potrivit Rador. După numărarea integrală a buletinelor de vot, actorul de comedie Vladimir Zelenski a obţinut 30,24% din voturi (peste 5,7 milioane de voturi), actualul preşedinte, Petro Poroşenko, a obţinut 15,95% (peste 3,14 milioane de voturi), în timp ce fostul premier Iulia Tymoşenko s-a clasat pe locul trei, cu 13,40% din sufragii (peste 2,5 milioane de voturi).

Sursa: www.b1.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *