contact@ars-historica.ro

Din 2014, Uniunea Europeană a adunat peste 15 miliarde de euro pentru a sprijini reformele din Ucraina

Peste 15 miliarde de euro pentru sprijinul reformelor din Ucraina. Comisia Europeană a declarat că a oferit Ucrainei cel mai mare pachet de sprijin financiar din istoria Uniunii Europene în ultimii cinci ani, transmite  RBC-Ucraina cu referire la Radio Liberty.

Comisia Europeană nu a emis o declarație oficială pe baza stenogramei conversaţiei telefonice dintre preşedintele SUA, Donald Trump și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care au  discutat despre lipsa sprijinului financiar din partea UE pentru Ucraina. În ciuda acestui fapt, reprezentantul oficial al Comisiei Europene, Carlos Martin Ruiz de  Gordejuela, a anunțat sprijinul fără precedent pentru Ucraina din partea UE.

“În ultimii cinci ani, am creat cel mai mare pachet de sprijin pentru Ucraina din istoria Uniunii Europene. Ca susținător puternic al Ucrainei și a parcursului democratic a acesteia, după revoliția din anul 2014, Uniunea Europeană împreună cu instituțiile financiare europene au atras peste 15 miliarde de euro subvenții și împrumuturi pentru a sprijini procesul complex de reforme în Ucraina “, a declarat reprezentantul Comisiei Europene.

Sursa: www.bucpress.eu

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *