contact@ars-historica.ro

Directorul Liceului „Gheorghe Asachi, Boris Volosatîi, a primit „Meritul pentru Învăţământ” de la preşedintele României

De 40 de ani modelează caractere şi sădeşte în tineri doar valori preţioase. Acesta este idealul profesorului Boris Volosatîi, directorului Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi”. În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti în Republica Moldova, dascălul de istorie a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ‘Meritul pentru Învăţământ’, transmite TVRM, preluat de Romanian Global News.

Din faţa elevilor, în calitate de profesor de istorie sau de la tribună, în calitate de director al Liceului ,,Gheorghe Asachi”, Boris Volosatiîi a vrut întotdeauna să promoveze adevărul – că este român şi vorbeşte limba română. Iar distincţia ,,Meritul pentru Învăţământ’ oferită de preşedintelui României îi întăreşte acest crez.
Dascălul predă mai bine de 40 de ani la Liceul Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” , perioadă în care a vorbit elevilor despre valorile neamului românesc.
Forţa unui popor sunt oamenii, iar această bucată de pământ a avut noroc de artişti şi scriitori demni. Boris Volosatîi recunoaste că aceştia au fost cei care i-au întărit convingerile.
Daca nu ştim de unde venim, nu vom şti nici încotro să mergem. Este imperios să ne cunoaştem rădăcinile, spune dascălul.
Boris Volosatîi crede că idealul naţional trebuie cultivat şi educat în oameni, iar şcoala şi dascălul au obligaţia să facă acest lucru.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *