contact@ars-historica.ro

Directorul școlii din Bahrinești, regiunea Cernăuți – Lider al Învățământului din Ucraina

La Kiev a avut loc decernarea medaliilor de Lider al învățământului din Ucraina, oferite persoanelor care au contribuit la consolidarea și perfecționarea sistemului de educație. Printre laureați se numără și un român – directorul școlii de cultură generală din satul Bahrinești, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Mihai Acatrini, informează Agenția de știri BucPress, preluat de Romanian Global News.

Mențiunea a fost oferită de directorul Institutului de Cercetare a Problemelor Educației din cadrul Academiei Naționale de Științe Pedagogice, Ivan Beh. Menționăm că la finele lunii martie 2019, școala din Bahrinești a participat la concursul „Cel mai bun website al instituțiilor de învățământ din Ucraina”, care a avut loc la Kiev. Au participat 1500 de școli din toată țara. Școala din Bahrinești a luat locul trei pe țară la categoria „Website-urile școlilor rurale”. Școala din Bahrinești este unica instituție de învățământ cu predare în limba română care a participat la acest concurs național. La ceremonia de decernare a premiilor directorului instituției i-a fost înmânată o diplomă de merit.
Agenția BucPress din Cernăuți amintește că în septembrie a.c. școala a împlinit 135 de ani de la fondare. La marcarea împlinii a 135 de ani de la deschiderea școlii au participat elevii, colectivul pedagogic, parohul bisericii din localitate, invitați din România și Republica Moldova, dar și foști absolvenți și profesori ai acestei instituții de învățământ.

La ora actuală, în școală învață 165 de elevi, instruiți de 27 cadre didactice. Școala este amenajată cu mobilier nou, cu materiale didactice, are un cabinet de calculatoare moderne, un atelier pentru activități practice. La școală se organizează seminare pedagogice, aici își fac practica studenți de la Facultatea de Istorie a Universității Naţionale „Iuri Fedkovici” din Cernăuţi. Elevii şi profesorii participă la diferite concursuri, unde ocupă locuri fruntașe în clasament raional sau regional. Conform rezultatelor din ultimii ani, școala se află în topul primelor 10 instituții de învățământ mediu general din raionul Hliboca.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *