contact@ars-historica.ro

Discuții privind cooperarea instituțională între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei

La data de 5 decembrie curent, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) Marian Lupu a avut o întrevedere cu Kameran Khudur, noul lider al proiectului de cooperare CCRM-ONAS (Oficiul Național de Audit al Suediei).

Președintele CCRM a menționat importanța colaborării celor două instituții supreme de audit. Experții suedezi au demonstrat întotdeauna capacități excelente de diseminare a cunoștințelor și a bunelor practici, pentru a îmbunătăți competențele profesionale, demonstrând un suport constant în decurs de mai mult de 10 ani în calitate de partener de dezvoltare și mentor, a subliniat Marian Lupu.

Părțile au discutat perspectivele de viitor, intenționând continuarea cooperării și de consolidare a capacității instituționale între cele două ISA.

La fel, în cadrul vizitei Președintele CCRM l-a informat pe dl Khudur despre angajamentul instituției supreme de audit (ISA) A Republicii Moldova de a efectua în anul următor o revizuire peer-review de către instituțiile similare, precum ISA Turcia, ISA Letonia. Scopul revizuirii peer-review este de a ajuta CCRM să definească, dacă activitățile sale sunt realizate în conformitate cu standardele profesionale aplicabile și cu cadrul-normativ legal național. Expertul ONAS a menționat că intenția CCRM de a efectua revizuirea peer-review va spori prestigiul CCRM atât la nivel național, cât și internațional.

Menționăm că este prima vizită a dlui Khudur în calitate de lider al proiectului de cooperare CCRM-ONAS.

Sursa: http://www.ccrm.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *