contact@ars-historica.ro

Donație de costume populare și premii pentru câștigătorii concursului România Mea și întâlniri cu români din Voievodina

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni s-a deplasat în Voievodina, Serbia la Vârșet și Glogoni în perioada 22-23 septembrie 2019. Aici, cu sprijinul Consulatului General al României la Vârșet, au fost donate 30 de costume populare din zona Banatului către trei asociații, respectiv : Societatea Cultural Artistică „Luceafărul”- Vârșet, Căminul Cultural „3 octombrie”- Satu Nou și Societatea Cultural Artistică „Steaua” – Ovcea , transmite Romanian Global News.

Cu acest prilej, reprezentanții mediului asociativ au spus despre nevoile lor și despre speranța că pe viitor vor exista fonduri de finanțare care să fie acordate exclusiv comunităților istorice, care au problematici foarte diferite de cele ale diasporei.

Ca parte a deplasării, a avut loc și premierea câștigătorilor concursului „România Mea”, o inițiativă a MRP derulată în cadrul Programului de Tabere „ARC”, ediția 2019. Astfel, 5 tinere din Serbia, din zone diferite, au fost recompensate cu premii simbolice și cu un premiu de suflet, un loc în tabăra ARC din anul 2020. Tinerele prezente la ceremonia de premiere, alături de coordonatorii de serie, ne-au mărturisit că Programul de Tabere îi unește și îi motivează să învețe limba română ca astfel să rămână aproape de România.

Ziua de 22 septembrie s-a încheiat cu participarea delegației MRP la Festivalul Românilor din Glogoni, un eveniment la care au participat aproximativ 300 de persoane.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *