contact@ars-historica.ro

Două primării din România vor sprijini financiar o serie de investiții în modernizarea Chișinăului

Primăria municipiului Arad va oferi Preturii sectorului Râșcani din Chișinău un grant de 100 de mii de euro pentru renovarea scuarului din strada Kiev 1, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a acceptat astăzi această finanțare, încadrată în acordul de înfrățire semnat între municipiul Arad și Pretura Râșcani.

Potrivit pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic, Primăria Chișinău va contribui cu 5% sau 100 de mii de lei la acest proiect. Lucrările ar urma să fie finalizate în jumătate de an de la momentul demarării acestora.

Și Primăria Sectorului 6 din București ar putea oferi Preturii Buiucani din Chișinău un grant pentru renovarea Parcului „Alunelul”.

Consilierii de la Chișinău au aprobat, în ședința de astăzi, încheierea unui acord de colaborare între cele două entități. Pretorul de Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a anunțat că acest proiect a fost demarat în vară și presupune o colaborare cu Primăria Sectorului 6 din București în mai multe domenii.

„Sunt două proiecte frumoase, care urmează a fi realizare în anul viitor, cu suportul prietenilor noștri din România, nemijlocit din București și Arad”, și-a exprimat satisfacția primarul de Chișinău, Ion Ceban.

„Sper ca voi, socialiștilor, să nu mai rupeți hărțile României, dacă tot vă plac banii din România”, a punctat consiliera liberală Veronica Herța.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *