contact@ars-historica.ro

Drepturile românilor din Ucraina, temă de discuție între ambasadorul României la Kiev și ministrul ucrainean al Educației

Ambasadorul României în Ucraina a avut vineri, 11 octombrie 2019, o întrevedere cu ministrul ucrainean al Educației și Cercetării, Hanna Novosad.

Cu acest prilej, Ambasadorul României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, și ministrul ucrainean al Educației și Cercetării, Hanna Novosad, au trecut în revistă perspectivele cooperării bilaterale în domeniul educației și cercetării, precum procesele de reformă în domeniul educației din Ucraina.

Tematica învățământului în limba română a constituit un punct important al discuțiilor, ambasadorul român subliniind necesitatea prezervării drepturilor etnicilor români din Ucraina.

Amintim că oficialul ucrainean a anunțat, în acest context, că „școlile minorităților naționale, care vorbesc într-o limbă a Uniunii Europene, din septembrie 2023” vor trece la predarea în limba ucraineană, iar în unitățile de învățământ unde cursurile se desfășoară „în mod prioritar în limba ucraineană”, se va menţine posibilitatea „studierii limbii materne şi a literaturii în limba maternă”.

Sursa: http://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *