contact@ars-historica.ro

Elevi și profesori români din Cernăuți în vizită la Brașov

Secretarul de stat Victor Alexeev s-a întâlnit cu elevi și profesori din regiunea Cernăuți veniți pentru un schimb de experiență și bune practici la Brașov, ca parte a unui proiect inițiat și derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Proiectul organizat sub forma unei excursii tematice s-a derulat pe parcursul a trei zile, reunind 40 de copii și însoțitori din regiunea Cernăuți, Ucraina, care au avut oportunitatea de a cunoaște România într-un mod inedit și de a vizita obiective relevante din punct de vedere cultural-istoric, cât și spiritual: Castelul Peleș, Castelul Bran, iar în Brașov au descoperit frumusețile de la Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforii, Muntele Tâmpa, Cetatea Brașovului, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastioanele Țesătorilor și Graft.

Secretarul de stat a punctat sprijinul constant de care fiecare român de peste hotare se poate baza prin intermediul programelor de finanțare nerambursabilă și a altor proiecte realizate de MRP, invitând fiecare participant să devină un partener de dialog al ministerului. Totodată, oficialul MRP a mulțumit Prefecturii Brașov pentru sprijinul logistic oferit, subliniind excelenta colaborare cu autoritățile locale.

Acțiunea și-a propus creșterea gradului de informare cu privire la valorile istorice, culturale și spirituale româneşti în rândul etnicilor români din regiune, promovarea identității culturale, etnice, lingvistice și spirituale românești, dar și creșterea numărului de promotori ai valorilor naționale și ai culturii românești în regiunea Cernăuți.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *