contact@ars-historica.ro

Expertiza UE preluată în procesul de modernizare a administrației publice în Republica Moldova

Comitetul de Coordonare al Proiectului UE „Sprijin în procesul de reformare a administrației publice în Republica Moldova” s-a întrunit la Guvern, în cea de-a doua ședință, pentru a analiza și a aproba raportul de progres al proiectului.

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a reiterat importanța acțiunilor ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului, care au ca scop susținerea eforturilor de modernizare a administrației publice în conformitate cu principiile internaționale de bună guvernare.

În cadrul ședinței membrii Comitetului au discutat rezultatele obținute pe parcursul a șase luni, precum și activitățile planificate pentru perioada următoare pe domeniul îmbunătățirii sistemului de monitorizare și evaluare a reformei administrației publice, evaluării proceselor operaționale în cadrul instituțiilor, precum și consolidării capacitaților specialiștilor.

La finalul agendei, dna Palii a reiterat recunoștința pentru expertiza valoroasă a experților UE, evocând așteptările pentru rezultate concrete și tangibile din cadrul proiectului.

Proiectul face parte din Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administrației publice, și a fost lansat în toamna anului 2018 pe o durată de 2 ani. Scopul proiectului constă în oferirea suportului în îmbunătățirea eficienței, eficacității și responsabilității APC și APL în elaborarea și implementarea politicilor și prestarea serviciilor publice de înaltă calitate.

Sursa: https://cancelaria.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *