Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a conferit „Ordinul de Onoare” Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini. Șeful statului scrie că distincția i-a fost oferită în semn de profundă gratitudine pentru contribuție deosebită la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare din UE și țara noastră.

Șeful statului a avut joi, 3 octombrie, o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care se află în vizită la Chișinău, înainte de finalizarea mandatul său de cinci ani.

Igor Dodon spune că și-a exprimat gratitudinea UE pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și a Guvernului țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării parteneriatului strategic dintre Moldova și Uniunea Europeană, deja cu noua componență a Comisiei Europene, care își va începe activitatea la 1 noiembrie 2019”, mai scrie Igor Dodon pe pagina de facebook.com.

Ordinul de Onoare a fost instituit de Parlamentul Republicii Moldova în anul 2002 și se decernează prin decret prezidențial pentru contribuție meritorie la consolidarea statalității, la promovarea reformelor și a transformărilor democratice; pentru activitate deosebit de rodnică în organele de stat și pe tărâm social; pentru merite deosebite în promovarea imaginii țării în lume și integrarea republicii în structurile internaționale; pentru sucese remarcabile în diverse domenii de activitate economică, socială, politică, culturală, literară etc. Cu „Ordinul de Onoare” pot fi distinse nu numai persoane fizice, ci și organizații, instituții, colective de muncă.

Sursa: https://agora.md