contact@ars-historica.ro

Filip i-a cerut lui Hahn reluarea asistenței financiare pentru Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut marți, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic. Cu această ocazie Filip i-a cerut oficialului european reluarea asistenței financiare pentru Republica Moldova/

Potrivit unui comunicat al Guvernului, principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare.

„Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât și domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare. Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru țara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranța ca următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat”, se arată în comunicat.

„În condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republica Moldova și apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți,precum și pentru reluarea asistenței financiare.”, mai menționează Guvernul.

Asistența financiară europeană a fost întreruptă ca urmare a derapajelor antidemocratice a Guvernului de la Chișinău, printre care schimbarea sistemului electoral contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și anularea alegerilor din Capitală, câștigate de Andrei Năstase.

Sursa: https://cotidianul.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *