contact@ars-historica.ro

FMI spune că este disponibil să acorde Moldovei 100 milioane de dolari. Este așteptată doar solicitarea guvernului

Fondul Monetar Internațional este gata să acorde o asistnță de circa 100 milioane de dolari Republicii Moldova, afirmă într-un interviu pentru Europa Liberă, negociatorul principal pentru Moldova în cadrul FMI, Ruben Atoyan.

„Multe remitențe vin din Italia, țară puternic lovită de pandemie, la fel, remitențe vin din Rusia aflată sub o lovitură dublă, urmare a virusului și a scăderii prețului la petrol. Prin urmare, Republica Moldova va avea de suferit din cauza restrângerii comerțului și a remiterilor”, estimează oficialul de la FMI.

Totodată Ruben toyan susține în interviul pentru Europa Liberă că „probabil statul va acumula mai puține taxe, vor crește cheltuielile de sănătate și vor fi necesare măsuri pentru sprijinirea bussinessului”.

„Suntem dispuși să ne oferim sprijinul inclusiv în aceste subiecte în cadrul viitoarelor discuții”, mai spune reprezentantul FMI.

Ruben Atoyan a precizat că FMI îi poate pune la dispoziție Republicii Moldova circa 100 milioane de dolari, iar guvernul de la Chișinău cunoaște de existența acestei disponibilități, „dar că deocamadată vreo adresare din partea guvernului moldovean nu a fost recepționată de Fond”.

Menționăm că FMI a anunțat că este gata să mobilizeze credite de urgență de un trilion de dolari pentru țările afectate de epidemie, făcând totodată apel la guverne să pună punct politici care să ajute persoanele și companiile cele mai afectate de pandemie.

Sursa: https://telegraph.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *