contact@ars-historica.ro

Fostul procuror general Augustin Lazăr va coordona reforma Justiției în Republica Moldova

Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, a fost numit consilier al premierului Republicii Moldova și va coordona reforma sistemului judiciar din această țară, a anunțat site-ul de știri uawire.org.

Magistratul Augustin Lazăr, fost procuror general al României, a acceptat oferta premierului Maia Sandu de a deveni consilier în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

De pe acest post, Augustin Lazăr va coordona aprocesul de reformă a Justiției în Republica Moldova și va consilia structurile care asigură lupta anticorupție.

Numirea pe acest post a lui Augustin Lazăr intervine după ce fostul procuror general al României a efectuat o vizită în Republica Moldova, la sfârșitul lunii august 2019, unde s-a întâlnit cu premierul Maia Sandu. “M-a bucurat faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră”, declara, la acel moment, Maia Sandu.

Anterior, premierul Maia Sandu încercase să-l aducă în Guvern, pe postul de consilier pentru reforma Justiției, pe Mihail Saakashvili, fost președinte al Georgiei – în prezent, politician în Ucraina. Dar președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a opus acestei numiri, pe motiv că Saakashvili nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Sursa: https://romanialibera.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *