contact@ars-historica.ro

Peste 80 de antreprenori s-au reunit la forumul de afaceri ”Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”

Peste 80 de antreprenori s-au reunit la forumul de afaceri ”Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”.

Luni, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Ambasada Republicii Indoneziei la București, a organizat forumul de afaceri ”Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”.

În discursul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republici Moldova a mulțumit delegației din Indonezia precum și antreprenorilor autohtoni, prezenți la eveniment, pentru interesul acordat forumului, ce are drept obiectiv- dezvoltarea şi promovarea relaţiilor economice şi comerciale dintre statele noastre.

În prezent, în urma reformelor economice, sociale şi politice, Republica Moldova a devenit mai atractivă şi mai deschisă faţă de investitorii străini. De mai mulţi ani, întreprindem diverse acţiuni pentru ca businessmanii străini să valorifice oportunităţile oferite de țara noastră. Numai în ultimii doi ani Camera de Comerț și Industrie a Republici Moldova a organizat la Cahul, Bălți, Ungheni și desigur Chișinău, forumuri investiționale, cu participarea agenților economici din mai multe state. Instituția camerală, de asemenea, organizează forumuri de afaceri, atât în țară, cât și peste hotare; expoziții; vizite de studiu la întreprinderi de peste hotare etc., iar în urma acestor evenimente sunt semnate contracte de cooperare dintre agenții economici din Republica Moldova și alte state”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republici Moldova.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Ionela Costachi a menționat că Guvernul Republicii Moldova își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente și adaptarea legislației naționale la standardele internaționale, cu scopul de a crea un climat de afaceri favorabil, de a atrage investiții și de a promova exporturile: „Investițiile în infrastructură, reducerea barierelor în calea comerțului și asigurarea statului de drept sunt obiective strategice pe ordinea de zi a Ministerului Economiei și Infrastructurii”.

E.S. Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonezia în România și Republica Moldova a menționat că obiectivul vizitei sale în Republica Moldova este stabilirea relațiilor de cooperare cu antreprenorii din țara noastră.  

Forumul a fost parte a Festivalului Indonezian 2019: „Explore Beyond Imagination”, organizat în perioada 16 – 17 septembrie 2019, ce cuprinde prezentarea climatului investițional, întâlniri bilaterale, spectacol de artă, prezentarea culturii indoneziene, spectacole de modă și gastronomie.

Sursa: https://www.publika.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *