contact@ars-historica.ro

Franța a oferit un lot de ajutor Republicii Moldova

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, a remis astăzi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, o donație de echipament medical necesar pentru diagnosticarea Covid-19, comunică MOLDPRES.

Lotul oferit R. Moldova conține 16000 vârfuri sterile cu filtru, material necesar pentru a putea fi efectuate testele de diagnosticare ai RLP Covid-19, deoarece kiturile de detecție standard conțin doar reactivi și nu sunt furnizate cu aceste vârfuri sterile, care fac parte integrantă din protocolul de diagnosticare Covid-19.

Potrivit autorităților franceze, această donație vine în susținerea ajutorului pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova în lupta cu această teribilă epidemie. Comisia Europeană a anunțat săptămâna trecută măsurile de sprijin pe care le va aduce țărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, în lupta cu COVID-19. În acest scop, Uniunea Europeana va aloca peste 840 de milioane de euro vecinilor săi din Est. Pe termen scurt, Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 87 milioane de euro în lupta cu Covid-19 și consecințele social-economice cauzate de epidemie.

Sursa: www.moldpres.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *