contact@ars-historica.ro

Guvernul Republicii Moldova va continua realizarea Acordului cu UE

Noul Guvern al Republicii Moldova va continua realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în anul 2014, a anunţat premierul moldovean, Maia Sandu, în timpul convorbirii telefonice pe care a avut-o, duminică, cu comisarul european pentru politică de vecinătate și probleme de extindere, Johannes Hahn.

„Maia Sandu a confirmat disponibilitatea realizării Acordului de Asociere, ale cărui principii fundamentale sunt respectarea statului de drept și a democrației” – se menţionează în comunicatul Misiunii UE de la Chişinău. De asemenea, premierul moldovean l-a invitat pe Johannes Hahn să efectueze o vizită la Chișinău în cel mai scurt timp posibil.

La rândul său, Johannes Hahn a salutat tranziția pașnică a puterii și a felicitat-o pe Maia Sandu pentru alegerea sa în funcţia de şef al Guvernului moldovean. „În caz de necesitate, UE este gata să acorde o susținere substanțială și o consiliere imediat ce vor fi îndeplinite condițiile şi noul Guvern va asigura respectarea statului de drept, pluralismul mass-media şi va efectua reforma judiciară” – a promis comisarul european.

Sursa: www.rador.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *