contact@ars-historica.ro

Harta interactivă România sprijină Republica Moldova a fost lansată. Ce rol are aceasta

Guvernul a anunțat, marți, că a lansat Harta interactivă “România sprijină Republica Moldova”. Aceasta poate fi accesată pe site-ul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, www.drrm.gov.ro.

„Harta permite vizualizarea sprijinului financiar acordat de România Republicii Moldova, atât la nivel guvernamental, cât şi la nivel descentralizat – în baza acordurilor de înfrăţire între administraţiile publice locale de pe ambele maluri ale Prutului.

Harta este elaborată în conformitate cu datele oferite de instituţiile guvernamentale şi administraţiile publice locale din România şi va fi completată pe măsură ce vor parveni date noi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DRRM.

Cetățenii din ambele țări trebuie să cunoscă eforturile susținute

Secretarul de stat în DRRM Ana Guţu a afirmat că este „esenţial” ca „eforturile susţinute şi sprijinul financiar din partea statului român să fie cunoscute de către toţi cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului”.

„În virtutea funcţiei de secretar de stat al DRRM şi cunoscând realitatea din Republica Moldova, am insistat, încă din prima zi, asupra realizării unui astfel de proiect având ca obiectiv cartografierea tuturor finanţărilor româneşti în R. Moldova.

Ştim deja că România a reconfirmat, cu fiecare ocazie, angajamentul său ferm pentru sprijinirea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova – declarativ şi prin acţiune concretă”, a afirmat Guţu, citată în comunicat.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a acordat finanțare nerambursabilă

DRRM a precizat, totodată, că a acordat finanţare nerambursabilă pentru elaborarea platformei www.10ani.ro, dedicată aniversării a 10 ani de Parteneriat Strategic România – Republica Moldova. „Platforma găzduieşte spoturi video care pun în valoare sprijinul financiar al României acordat cetăţenilor R. Moldova pe diferite domenii: educaţie, cultură, sistem sanitar, sănătate, infrastructură etc.”, se menţionează în comunicat.

Sursa: www.capital.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *