contact@ars-historica.ro

ÎN MOLDOVA AR PUTEA APĂREA UN FOND DE GARANTARE A CREDITELOR

În Moldova ar putea apărea un fond de garantare a creditelor, conceput pentru a reduce riscurile pentru bănci și pentru a oferi agricultorilor acces la fonduri pentru finanțarea lucrărilor agricole.

Potrivit INFOTAG, o astfel de inițiativă a fost susținută într-o şedinţă a președintei Maia Sandu cu participarea reprezentanților sistemului bancar și a producătorilor agricoli.

„Am încercat să lucrăm împreună pentru a identifica soluții de sprijinire a sectorului agricol după dubla lovitură de anul trecut: criză pandemică și secetă. Am ajuns la concluzia că participarea statului la rezolvarea problemelor ar trebui să fie mai eficientă. Și am decis că cea mai potrivită soluție atât pentru fermieri, cât și pentru companii din alte ramuri, care au fost grav afectate de criză, este crearea unui fond de garantare a împrumuturilor”, a scris Sandu pe rețelele de socializare.

Potrivit acesteia, guvernul anterior „a făcut prea puțin pentru a ajuta economia națională în timpul crizei”.

“Statul trebuie să intervină prompt și responsabil pentru a păstra locurile de muncă, întreprinderile din unele domenii ale industrii care aduc valoare adăugată”, a subliniat președintele.

Sursa: http://www.infotag.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *