contact@ars-historica.ro

Întreprinderile din Moldova devin competitive pe piața Uniunii Europene

În Moldova există întreprinderi de stat care ar putea oferi produse corespunzătoare și competitive pe piața externă. 

Declarația a fost făcută astăzi de Vladimir Baldovici, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), în cadrul unei vizite de lucru la Î.S. Institutul de Tehnică Agricolă „Mecagro”.

”Rapoartele financiare arată că „Mecargo” este o întreprindere activă, cu volum de producție și număr de salariați în creștere, fără restanțe salariale și datorii la bugetul de stat. Mă bucur să constat că întreprinderea menține și o entitate specializată în studii științifice în domeniul agricol, ceea ce îi poate asigura succesul atât pe piața internă, cât și cea externă”, a spus directorul general al APP.

În discuții cu administrația și angajații întreprinderii, Vladimir Baldovici a venit cu un șir de propuneri de dezvoltare și creștere a capacității de producere a întreprinderii, dar și de extindere a pieței de desfacere, inclusiv în țările Uniunii Europene. “De ce să nu extindeți producția în una din țările Uniunii Europene (UE),  să zicem în România sau Polonia, ori calitatea și prețul vă recomandă ca o întreprindere competitiveă pe piața externă? S-au să luați în calcul asamblarea tehnicii agricole a unor întreprinderi din fostele țări sovietice , pentru că există potențial, dispuneți de capital uman cu experință, iar APP va susține toate inițiativele fezabile ale întreprinderii, care vor fi însoțite de planuri detaliate de dezvoltare”, a declarat Vladimir Baldovici.

Directorul general al APP a propus administrației „Mecagro” să prezinte peste o săptămână planul de dezvoltare a întreprinderii pe termen mediu, care ar prevedea proiectele pentru diversificarea producție și planul de extindere a pieței de desfacere.

Sergiu Stratan, directorul întreprinderii, a menționat că susținerea din partea Guvernului și, în special, din partea APP în calitate de fondator, este o încurajare pentru implementarea inovațiilor și îmbunătățirea activității și a perspectivelor de dezvoltare a întreprinderii. El și-a exprimat convingerea că „Mecagro” ar putea cuceri noi piețe de desfacere cu produse competitive.

Vă amintim că, Î.S. Institutul de Tehnică Agricolă (ITA) „Mecagro” este una din instituţiile de bază în domeniul mecanizării agriculturii şi industriei prelucrătoare din Republica Moldova.

Sursa: https://app.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *