contact@ars-historica.ro

Întrevedere Reniță-Ioniță: România dispune de capacitatea necesară pentru a susține plenar R.Moldova

Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Ambasadorul Iurie Reniță, a avut o întrevedere cu E.S. dl. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Gobal News.

Ambasadorul Reniță a exprimat gratitudine statului român pentru susținere constantă și asistența substanțială în procesul de implementare a obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova și a agendei interne de reforme în cele mai varii domenii.

De asemenea, au fost mult apreciate proiectele implementate până în prezent cu asistența României și a fost salutată intenția Bucureștiului de a le continua și a le extinde, aducând asigurări că autoritățile de la Chișinău vor acorda tot sprijinul necesar pentru a facilita aducerea investițiilor străine, finalizarea proiectelor în derulare şi inițierea unora noi.

Iurie Reniță a relatat despre caracterul ascendent al dialogului bilateral, precum și despre importanța consolidării cooperării interparlamentare, în context apreciind activitatea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), care își va relua activitatea în luna septembrie anul curent.

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat deplina disponibilitate a României de continuare și extindere a proiectelor bilaterale, atât de mult așteptate și apreciate de cetățenii Republicii Moldova. Totodată, ambasadorul Ioniță a confirmat că România dispune de capacitatea și de experiența necesară pentru a susține plenar Republica Moldova în parcursul său european.

În finalul întrevederii, cei 2 diplomați au stăruit asupra importanței sprijinului reciproc pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor dintre Chișinău și București.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *