contact@ars-historica.ro

Întrevederea Ministrului Justiției cu reprezentanții Misiunii USAID în Moldova și reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii, Ambasada SUA în Republica Moldova

La data de 13 decembrie 2019, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova și cu reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii (INL) ai Ambasadei SUA în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, reprezentanții Misiunii USAID au reiterat  disponibilitatea Statelor Unite de a susține în continuare reformele din sistemul judiciar, totodată, au prezentat activitățile programului de asistență tehnică în derulare „Justiție Transparentă”.

În contextul discuțiilor, părțile au convenit asupra organizării unei ședințe de lucru tehnice pentru a examina activitățile programului referitoare la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Inspectoratul Național de Probațiune.

La fel, și reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii au prezentat succint portofoliul de țară și activitățile de asistență tehnică în domeniul justiției penale.

În cadrul întâlnirii, Ministrul Justiției și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant și consecvent acordat de către Guvernul SUA autorităților de la Chișinău în procesul de reformare și consolidare a instituțiilor de drept.

Sursa: http://justice.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *