contact@ars-historica.ro

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Dumitru Socolan

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, luni, 17 august 2020, la sediul MAE, o întrevedere de lucru cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Dumitru Socolan, la solicitarea acestuia. În cadrul întâlnirii au fost discutate elemente de ordin general legate de relația bilaterală, situația de securitate din regiune, inclusiv dosarul transnistrean, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evidențiat că sprijinul pentru Republica Moldova, inclusiv financiar, va fi pe mai departe strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova. Totodată, a subliniat că parcursul european, la care Republica Moldova s-a angajat, este singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială și a reiterat necesitatea ca autoritățile din Republica Moldova să ducă la îndeplinire reformele agreate prin Acordul de Asociere și prin Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) cu Uniunea Europeană.

Cei doi secretari de stat au convenit să continue discuțiile privind acele proiecte care vin în sprijinul direct al cetățenilor, cu accent pe educație și infrastructură. De asemenea, a fost reiterat angajamentul în favoarea identificării unei soluții în cadrul dosarului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și fără a afecta vectorul său pro-european.

Dan Neculăescu a subliniat că România urmărește cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv cele care vizează investițiile românești, dar și aspectele ce țin de comunitatea de limbă, istorie și cultură, accentuând, totodată, necesitatea respectării principiilor democratice și a valorilor europene.

Sursa: http://mae.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *