contact@ars-historica.ro

La Chișinău a avut loc conferința „R. Moldova-Ucraina: realități, perspective și provocări”

La Chișinău a avut ieri loc conferința științifică „Ucraina și Republica Moldova: Realități, perspective și provocări”, organizată de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Asociaţia pentru Politica Externă din Moldova în parteneriat cu Asociația ucraincelor din Moldova și cu Universitatea, Universitatea Libera Internationala din Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Ucrainei în Republica Mooldova. 

Expertul ucrainean, Vladimir Boeciko, a informat în cadrul conferinței despre situația și perspectivele colaborării Republicii Moldova cu Ucraina. Acesta a concluzionat că pentru valorificarea deplină a perspectivelor existente este necesar, în primul rând, reintegrarea și restabilirea integrității teritoriale a celor două țări, în cadrul hotarelor recunoscute internațional.

La discuțiile privind perspectivele de intensificare a dialogului dintre Ucraina și Republica Moldova, inclusiv în contextul integrării europene, au luat parte vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, Victor Moraru, expertul Victor Juc, directorul Academiei diplomatice din Ucraina, G. Udovenko, Ambasadorul Ucrainei, Serghei Korsunskii, președintele grupului de prietenie cu Ucraina în Parlamentului R. Moldova, deputatul Oazu Nantoi, fostul consilier al Maiei Sandu pentru politică Externă, Vladislav Kulminski, expertul ucrainean în securitate, Artiom Filipenko, directorul Institului pentru politică mondială, Evghenii Magda și alții.

Conferința a avut loc la Academia de Științe a Moldovei și a fost moderată de către secretarul ei, Liliana Condraticova.

La conferință au mai participat reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, diplomați, academicieni, politologi, jurnaliști și membri ai Asociației ucrainene în R. Moldova.

Sursa: https://deschide.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *